Point cloud simulatie

Een point cloud is meestal niet het eindproduct. Meestal gebruiken we deze data als onderlegger voor het maken van een 2D tekening of een 3D model. Een simulatie is echter een snelle makkelijke manier om grip te krijgen op de situatie.

Bestel nu!

Er zijn veel situaties waarin de ruwe pointcloud in zijn onbehandelde vorm een prima basis is voor het maken van geanimeerde visualisaties zoals fly through films en simulaties. Kies de optie ‘film/simulatie’ in het bestelformulier als je met visualisaties van de puntenwolk wilt werken.

Point cloud simulatie/visualisatie

Wij leveren pointcloudfilms en fly through video’s voor project presentaties en internetsites. We kunnen point clouds ook integreren met 3D objecten om op die manier een proces te simuleren of te controleren. We zien dan bijvoorbeeld of objecten passen in hun omgeving of dat er sprake is van botsingen of clashes. Vaak plaatsen we een nieuw ontwerp in de pointcloud van een bestaande omgeving om snel een goed beeld te krijgen van de toekomstige nieuwe situatie.

3D laser scan voor clash detection BIM

3D scannen is eigenlijk een must voor BIM’men. De manier waarop we inmeten in de bouw is afgelopen jaren totaal veranderd. 3D scanning sluit daarbij perfect aan op de informatiebehoefte van BIM. We meten veel en op zo’n hoog niveau dat we altijd voldoende data hebben voor alle bouwfasen.

Controle van maatvoering is controle over kosten en planning

Een 3D scan is niet alleen waardevol als de basis voor een BIM-model. Een BIM-model groeit en ontwikkelt. Controles van de werkelijke situatie ten opzichte van het BIM-model zijn essentieel, omdat iedereen vertrouwt dat het 3D model klopt. 3D Laser scans op kritische momenten in de bouwfase kunnen uitvoeringsfouten aan het licht brengen middels een clash detection. Tijdig ingrijpen kan dan extra kosten en planningsoverschrijding voorkomen.

Bestel nu!