Point clouds controleren

Alle point clouds zien er mooi uit. Maar hoe weet je zeker dat je een goede puntenwolk hebt? En hoe controleer je de door ons geleverde scandata en andere producten? Daar hebben wij een oplossing voor bedacht met de pointcloud uitvraag en pointcloud validatie.

Bestel nu!

Pointcloud uitvraag

Het begint bij het maken van de juiste uitvraag. Tijdens het maken van de uitvraag moet je ook bedenken en afspreken hoe de pointcloud gecontroleerd kan gaan worden. Jouw verzoek om offerte uit te brengen moet daarom iets meer informatie bevatten dan alleen de vraag: “Kunnen jullie mijn object inscannen?” 

Wil je weten welke vragen je zou kunnen stellen en wat je zou moeten afspreken? Vul jouw gegevens in op de pagina 3D scan bestellen. Je krijgt dan automatisch de juiste vragen en informatie toegestuurd.

Point cloud validatie

Point cloud validatie is belangrijk om de point cloud die je ontvangen hebt te kunnen controleren. Het technisch controleren van de dieperliggende data kan lastig zijn. Vaak is het voldoende om de zaken die je vooraf hebt afgestemd en afgesproken te controleren. We hebben het dan over zaken als:

  • Aantal scans
  • Resolutie van de scan
  • Registratie en vereffeningsrapportages
  • Snedes van pointclouds
  • Kalibratiedocumenten (scanners moeten ieder jaar gekalibreerd worden).

Wil je altijd zeker zijn van een correcte en controleerbare 3D meting? Kies dan voor LaserscanService. We leveren controleerbare kwaliteit vanaf de uitvraag tot aan de oplevering.