Point clouds registreren

Een scanner maakt een wolk van meetpunten vanuit verschillende standplaatsen. Het samenvoegen van al deze verschillende scans noemen we ‘registreren’. Het resultaat is één grote geregistreerde pointcloud.

Bestel nu!

Meer dan point clouds registreren

Met het registreren is de pointcloud klaar, maar we gooien deze natuurlijk niet zomaar over de schutting. We maken de pointcloud geschikt voor jouw computer en software. Daarnaast maken we indien gewenst 3D viewers. Deze opties vind je in het bestelformulier.

Point cloud registreren stadhuis Bolsward

Geregistreerde pointcloud van het Stadhuis van Bolsward in Friesland.

Workflow 3D scanning

  • scanplan maken
  • scannen
  • point cloud registreren
  • exporteren voor gebruik in tekenpakket

Hoge kwaliteit point cloud (zelf) registreren

De kwaliteit van de pointcloud wordt niet alleen maar bepaald door de scanner. Ook de software waarmee geregistreerd wordt, speelt een belangrijke rol. Laserscanservice gebruikt alleen high-end registratiesoftware van topmerken zodat je verzekerd bent van een hoogwaardige accurate pointcloud. Uiteraard kunt je er ook voor kiezen om de ruwe scandata te ontvangen en om zelf te registreren. Dat kan in steeds meer gevallen met programma’s zoals Recap van Autodesk.

Point cloud formaten exporteren

De geregistreerde point cloud is niet het eindproduct. LaserscanService richt zich op het aanleveren van het juiste formaat voor jouw workflow. Wij maken standaard de volgende point clouds:

PTS, PTX, PCG, RCS, RCP, E57, PLY, ZFS, IMP, POD, XYZ, TXT, PTG, LFM.

Je vindt deze bestandsformaten in ons bestelformulier. Staat het gewenste formaat er niet bij? Op verzoek leveren we ook andere formaten. Om bruikbaarheidsredenen zijn deze minder gebruikte point cloud formaten alleen niet vermeld. Wij leveren het door jou gewenste formaat.

Pointclouds .DWG of .DXF

Point clouds kunnen niet omgezet worden naar DWG of DXF. Theoretisch kan dit wel, maar praktisch niet. De puntenwolk bevat al snel teveel punten en dus teveel coördinaten. Dit maakt de omzetting niet mogelijk. Dit geldt ook voor een omzetting naar XYZ en TXT, weliswaar in mindere mate.

Bestel nu!