Hoe kunnen we helpen?
Print

Wat kost een Laserscan?

Laserscanning is een containerbegrip en er zijn veel verschillende soorten scanners voor verschillende toepassingen. De scanners maken niet allemaal dezelfde soort pointcloud.

Sommige scanners zijn heel snel, maar wat minder nauwkeurig. Andere scanners kunnen slechts een hele korte afstand meten maar zijn dan wel zeer nauwkeurig, soms wel 0,001mm.

Kosten voor het aanschaffen van een 3D scanner variëren van €20.000,- tot €250.000,- of meer. Een gemiddelde high-end 3D scanner voor het inscannen van gebouwen kost €50.000,- tot €90.000,-. Uiteraard bepaald de hoogte van de investering voor een groot deel het tarief. Maar ook zaken als onderhouds- en kalibratiekosten en de complexiteit van het project zijn factoren die de tarieven beïnvloeden.

Scantarieven variëren van €85,- tot €250,- per uur.
In het geval van een kantoorpand of woning kost het 3D laserscannen op locatie vaak ongeveer € 800,- excl. btw per dag.

Maar de vraag is natuurlijk; wat kun je doen in een dag? Soms maken we wel 100 scans op een dag. Het aantal scan dat we kunnen maken in een dag wordt in grote mate bepaald door de gewenste resolutie en of u een gekleurde of ongekleurde pointcloud wil ontvangen.

Verder worden de kosten bepaalde door; planning, reisafstand en het registratieproces. Het registeren van de pointcloud kan zowel door u zelf als door de laserscanservice worden uitgevoerd.
(Alle genoemde bedragen zijn excl. btw)

Wilt u iets laten scannen, maar heeft u verder weinig verstand van laserscannen of pointclouds? Laserscan Service richt zich specifiek op professionals met gedegen achtergrondkennis. Heeft u dit niet, dan kunnen wij u verder helpen bij PelserHartman.

Terug naar Veelgestelde Vragen

Vorige Met welke apparatuur werken jullie?
Volgende Werken jullie ook voor particulieren?
Inhoudsopgave