3D MODELLEREN POINTCLOUD

LaserscanService levert point clouds voor 3D modelleren in elk 3D programma. We maken point clouds voor onder andere Revit, AutoCAD, ArchiCAD, Sketchup, Vectorworks, Recap, Inventor, NavisWorks, Microstation en LFM.

Geef in het bestelformulier aan met welk programma en met welk bestandsformaat je het 3D model wilt maken. Zo kun je direct aan de slag met het juiste bestand.

3D scan bestellen

Betaalbaar 3D modelleren point cloud

De laatste jaren neemt de laserscantechniek een enorme vlucht. Zowel de hardware als software zijn gebruikersvriendelijker geworden. Veel software is uitgerust met standaard laserscan-functies. Bijna alle grote tekenprogramma’s werken sinds kort succesvol met puntenwolken.

We beschikken over diverse high-end softwarepakketten om metingen te registreren, 3D laserscan data op te schonen en resolutie aan te passen. Met deze software kunnen we 3D laserscans exporteren voor bijna elk 3D programma. Je kunt snel aan de slag tegen een aantrekkelijke prijs!

3d scan gevel winkelstraat 3D modelleren point cloud

3d scan in een winkelstraat, klaar voor 3D modelleren op basis van de point cloud.

Point clouds voor bijna elk programma

LaserscanService levert pointclouds die meteen gebruikt kunnen worden in de volgende programma’s:

 • AutoCAD, Revit, Recap, Inventor
 • ArchiCAD (vanaf 19)
 • Solidworks, Vectorworks
 • Sketchup Pro
 • Rhino 3D
 • Cyclone
 • Tekla, NavisWorks
 • HiCAD, BricsCAD
 • Microstation, SmartPlant 3D, AVEVA, Cyclone

Omdat er heel veel 3D tekenprogramma’s zijn, hebben wij besloten alleen de meest gebruikte programma’s te noemen. We leveren echter ook regelmatig point clouds voor software die buiten de bouw en industrie gebruikt worden. Vul ‘overige’ in bij het tekenprogramma en wij nemen contact op.

3D scan bestellen

Point clouds omzetten in bruikbare bestanden

Omdat laserscantechniek relatief nieuwe is en zich snel ontwikkelt, bestaan er geen harde standaarden. Het kan daarom zijn dat een gewone puntenwolk niet werkt in het programma dat jij wilt gebruiken. Wij hebben ervaring met deze problemen. Bij de LaserscanService krijg je de point cloud in een werkbaar formaat voor het programma dat je zelf aangeeft in het bestelformulier.

 • Elke point cloud data wordt in het juiste bestandsformaat aangeleverd
 • De point cloud is niet te groot om te bewerken met jouw softwarepakket
 • De losse 3D scans zijn tot één volledige point cloud geregistreerd

Problemen met 3D modelleren

Een 3D laserscan maakt 3D modelleren makkelijk. Werken met 3D tekenprogramma’s is echter niet altijd makkelijk. Loopt je vast door problemen met de scandata? Problemen met pointclouds zijn helaas geen uitzondering.

Wij garanderen de kwaliteit van onze point clouds. Uitgangspunt van de LaserscanService is dat u ervaring heeft met laserscanning, goede hardware voor point clouds heeft en bekend bent met 3D scans importeren in de software.

Op de pagina’s in het menu 3D modelleren vind je de meest voorkomende problemen, met tips en trucs om deze op te lossen.