Point cloud voor Revit

Het 3D modelleerprogramma Revit is al jaren uitermate geschikt om te werken met pointclouds. Revit is ook geschikt om via de BIM methode te werken, waarmee de mogelijkheden groter zijn dan alleen modelleren. 

Pointcloud BIM-onderlegger Revit

Grote databestanden van ongeveer 40GB zijn geen enkel probleem voor Revit. De pointcloud voor Revit functioneert als een accurate onderlegger waardoor je eenvoudiger en sneller modelleert. Daarbij wordt de kans op interpretatiefouten veel kleiner.

Binnen BIM is het ook erg geschikt om te kijken of een bestand model correct is gemodelleerd. Hiermee wordt het programma als een controlefunctiegebruikt en is het ook mogelijk om aanpassingen te doen aan het model.

Wij maken dagelijks 3D laserscans voor Revit BIM-projecten. Deze worden gebruikt als onderlegger, voor clash detection vooraf en maatcontrole tijdens het werk of achteraf.

screenshot 3d model en pointcloud in revit

Screenshot 3D model en pointcloud in Revit

Bestel nu!

Coördinatenstelsel pointcloud Revit

Revit biedt de mogelijkheid om pointclouds in een vooraf bepaald coördinatenstelsel te plaatsen. Erg handig, maar het kan ook problemen veroorzaken. Wanneer het model in een internationaal stelsel is geplaatst, kan dit punt zover van het nulpunt afliggen dat Revit hier problemen mee heeft.

3D Revit model op basis van een pointcloud

Point cloud voor Revit en Autocad

Het is in Revit mogelijk om naast de bekende Autodesk Recap import formaten RCP en RCS, ook andere standaard pointcloudformaten te gebruiken zoals PTS, PTX, PCG, E57, en ZFS. Deze laatste formaten zet Revit zelf om naar Recap files, zonder dat je zelf daarbij het programma Recap moet hebben. Revit werkt op een gebruiksvriendelijke manier met de pointclouds. Wanneer je een section maakt in het model wordt ook automatisch de pointcloud meegesneden. Een functionaliteit die bijvoorbeeld AutoCad niet heeft. RCP en RCS formaten kunnen ook gebruikt worden in andere producten van Autodesk zoals Autocad, Inventor en Navisworks.

Dakconstructie gemodelleerd in Revit op basis van een 3D laserscan

Bestel nu!