Point cloud voor SketchUp

SketchUp is ideaal om op een eenvoudige manier 3D te modelleren. Daarnaast wordt dit programma gebruikt voor het maken van visualisaties, presentaties en bijvoorbeeld bezonnings- en schaduwstudies. Sinds kort kan het ook werken met 3D scans, door toevoeging van een point cloud plugin als Undet.

Bestel nu!

Point cloud plugin SketchUp Pro

Sketchup-Pro kan werken met point clouds na installatie van de juiste plugin. Er is een tweetal programma’s waarmee snel en effectief gewerkt kan worden met pointclouds in SketchUp. Eén daarvan is de Undet plug-in. Hiermee kunnen pointclouds rechtstreeks in het programma ingeladen worden. Het tweede programma is Trimble scan essentials. Hiermee worden eenvoudig punten uit de pointcloud gehaald en kan aan de hand van deze punten snel een model worden opgezet.

Pointcloud voor sketchup

Pointcloud in SketchUp pro via de plugin Undet

Werkt u al met Undet of Trimble Scan Explorer Extension? Bestel dan eenvoudig uw point cloud bij LaserscanService.

Undet plugin for SketchUp

Met de plug-in van Undet voor SketchUp zijn de puntenwolken direct in te laden. Hiermee kan net zoals in dure modelleerprogramma’s zoals Revit snel en accuraat gemodelleerd worden. Met de nieuwste versie zijn er geavanceerde snap mogelijkheden. Daarnaast kan er gewerkt worden met coördinatensystemen en is het mogelijk een mesh uit de pointcloud te genereren.

Trimble

De Trimble Scan Essentials reduceert de tijd die nodig is om een 3D SketchUp model vanuit 3D scan data te genereren drastisch. Gestroomlijnde tools en simpele functies stellen de gebruikers in staat om snel constructiepunten en -lijnen te genereren die gebruikt worden om het 3D modelleerproces te vereenvoudigen en te versnellen.