Point clouds voor Recap

De AutoDesk familie waar onder andere AutoCad en Revit toebehoren heeft een geavanceerde pointcloudviewer met de naam ReCap. De term pointcloudviewer is tegenwoordig een naam die de lading niet meer volledig dekt.

Bestel nu!

Wat is ReCap

ReCap staat voor REality CAPture. Autodesk ReCap wordt gebruikt om om 3D scans om te zetten naar het Autodesk-formaat. Maar het programma kan meer dan dat! Het kan geavanceerd meten, punten bewerken en meshen.

Autodesk ReCap

Recap Pro ondersteunt data uit de meeste 3D scanners. Met de software kunt u ruwe data van 3D laserscanners omzetten naar het  gewenste pointcloud-formaat. U kunt de pointclouds verder opschonen en doorsnedes maken. Wij maken veel gebruik van deze functies. Wanneer u dagelijks met 3D scans werkt, kunt u overwegen zelf ReCap aan te schaffen. Als u het niet zo vaak doet, is het beter dit in te huren. De kosten hiervan zijn niet heel hoog. Verder is het goed en effectief importeren en exporteren van scandata iets wat wel op de juiste manier moet gebeuren. Dat vraagt ervaring.

autodesk recap gevel pointcloud

Point cloud van een monumentaal gebouw in Recap

Bolfoto’s in Recap

Naast de pointcloud zijn ook de afzonderlijke scanposities in de ‘mirroballs’ te bekijken. Hiermee is de bolfoto uit de 3d laserscanner in te kijken. Uniek is de meetmogelijkheid in deze foto, x,y en z coördinaten zijn hierin zichtbaar. Het ReCap formaat is gemakkelijk in te lezen in AutoCad, Revit maar ook Inventor. Miljoenen punten zijn geen probleem voor ReCap. Het programma is uitermate gebruiksvriendelijk en handig te gebruiken naast een modelleerprogramma.

panoramafoto van pointcloud uit 3d scanner

Screenshot van panoramafoto gemaakt door de 3D scanner

ReCap Pro is meer dan een pointcloud viewer

Naast het bekijken van de punten uit de pointcloud biedt ReCap Pro mogelijkheden die veel verder gaan dan ‘viewen’. Je kunt punten wissen tbv opschoning. en exports in diverse formaten maken De fly through mogelijkheid maakt het maken van filmopnames mogelijk.

Ook meshen is mogelijk in het programma. Meshen is het vertalen van de pointcloud naar driehoekige vlakken. Dit proces vindt plaats in de cloud. De pointcloud moet worden geüpload naar de server van AutoDesk, nadat de mesh gemaakt is deze te bekijken op je eigen AutoDesk account.

Bestel nu!