Point cloud viewer

Laser scans en point clouds kun je bekijken met handige 3D viewers. Deze geven de mogelijkheid om de werkelijke situatie te bekijken en zelf maten te meten. Een voorbeeld is een online pointcloud viewer als Leica Truview Enterprise (voorheen Global) of LFM NetView. 

*BINNENKORT WORDT DEZE PAGINA GEACTUALISEERD* heeft u vragen. Neem contact met ons op.

Voorbeelden van pointcloud viewers

Een viewer is een zeer nuttig hulpmiddel tijdens het tekenen. Door een laserscan te laten maken van jouw project, neem je de volledige omgeving mee naar kantoor. Je beschikt over geometrisch correcte maatvoering van alle details. Het voordeel van een point cloud viewer is dat iedereen de 3D scan kan bekijken. Er is geen zware computer met dure modelleersoftware voor nodig.

LaserscanService levert verschillende soorten 3D viewers waaronder:

  • Leica Truview
  • Z+F Project-To-Go
  • Leica Truview Enterprise (webbased)
  • LFM NetView (webbased)

Online point cloud viewer

Een online point cloud viewer is niet alleen nuttig bij het tekenen. Online viewers bewijzen hun waarde vooral in de communicatie tussen verschillende partijen tijdens een bouwproces. Omdat het webbased is, kan iedereen overal ter wereld de ingescande situatie zien en zelf meten. Online 3D viewers werken platform-onafhankelijk. Daarom zijn dus geschikt voor Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Windows Phone, etc. op workstations, laptops, tablets en smartphones.

Leica Truview Enterprise (voorheen Global)/LFM Netview

De maatvoering van alle andere partijen kan met bijvoorbeeld Leica Truview Enterprise (voorheen Global) of LFM Netview gebaseerd worden op dezelfde meetset. Zo weet je zeker dat iedereen over hetzelfde praat. Ook kunnen aantekeningen en hyperlinks gekoppeld worden aan de coördinaten van de viewer. De viewer heeft immers de pointcloud als basisonderlegger achter de schermen. De viewer is een waardevolle tool wanneer (nog) niet alle partijen werken met BIM-software. Binnen BIM blijft de viewer zijn waarde houden. De originele meetdata is met de viewer altijd beschikbaar, ook onderweg op de smartphone of in een vergadering.