Point cloud

LaserscanService is de toegankelijke, budgetvriendelijke manier om een point cloud te laten maken van gebouwen, objecten en installaties. 

Zie je de voordelen van werken met point clouds? Maar ziet je op tegen de hoge investering van een high-end laserscanner en bijbehorende registratiesoftware? LaserscanService maakt betaalbaar een point cloud van een gebouw, object of installatie.

Topkwaliteit point cloud, scherpe prijs

LaserscanService biedt betaalbare 3D laserscans met high-end datakwaliteit. Onze concurrerende tarieven komen door een unieke combinatie van slimme logistiek, optimale scannerbezetting en een goed geautomatiseerde workflow.

Het grote voordeel van LaserscanService is dat wij uitsluitend gebruik maken van high-end scanners en registreren met high-end programma’s. Wij bieden hoge kwaliteit voor een goede prijs. 

Bestel nu!

Wat is een point cloud?

Een point cloud wordt gemaakt met een 3D-laserscanner. Een 3D-laserscanner meet 50.000 tot 1.000.000 punten per seconde, in een straal van 150 meter. Met laserscannen genereert u een volledig 3D-beeld – in de vorm van een point cloud – van de werkelijke ‘as-built’ situatie. Op deze manier mis je geen enkel detail meer en hoef je niet meer terug om iets na te meten. Je neemt de werkelijke situatie als het ware mee naar kantoor. Daar kunt je met de point cloud aan de slag om 2D of 3D-tekeningen of fotorealistische viewers en visualisaties te maken.

3D laserscan point cloud stadhuis Bolsward

Gekleurde pointcloud van het Stadhuis van Bolsward, gemaakt met een 3D laserscanner die zeer goed is in het maken van gekleurde opnames.

Waarom hoge data-kwaliteit point cloud?

Point clouds van 3D laserscans kunnen in steeds meer tekenprogramma’s gebruikt worden. LaserscanService levert ruwe point cloud-data van hoge kwaliteit. Je kunt zo direct werken met point clouds in uw 3D tekenprogramma. De hoge data-kwaliteit garandeert dat je meer kunt dan alleen de pointcloud ‘overtrekken’.

Wat betekent hoge data-kwaliteit?

Steeds meer 3D programma’s bevatten slimme automatiseringen om point clouds sneller om te zetten naar een 3D model. Deze (half)-automatiseringen besparen veel tijd. De voorwaarde voor een soepel lopende automatisering is wel dat de data weinig ruis bevat. Anders werkt de automatisering niet, of niet goed. Het corrigeren van de fout kost dan veel meer tijd dan het handmatig omzetten gekost had.

3D scannen met high-end scanners

De LaserscanService werkt alleen met de allerbeste high-end scanners. We doen dit omdat topscanners topdata produceren. Het verschil tussen een topscanner en een net-niet topscanner is dat de ene zeer duur is en de andere nog steeds duur. Deze goedkopere scanners worden aangeschaft door kleinere partijen. Deze kunnen geen betere scanner betalen, of weten het verschil niet. Wat het verschil is? Betere scanners hebben meer techniek om goede data te registreren. Dit levert een schonere pointcloud, wat zorgt dat automatiseringen in 3D tekenprogramma goede resultaten kunnen geven.

Goedkope pointcloud of goede pointcloud?

We moeten eerlijk toegeven dat je het verschil in datakwaliteit zo 1-2-3 niet ziet aan de pointcloud. Elke pointcloud ziet er indrukwekkend uit. Het ‘volledige’ 3D beeld van de werkelijkheid kan echter een illusie zijn. We hebben veel meetpunten, maar:

  • Zijn alle punten wel geometrisch correct?
  • Hoe betrouwbaar zijn de onderlinge afstanden?
  • Zijn de details goed opgenomen?
  • Is de data niet te wollig of onscherp?

Onze ogen zijn niet zo scherp dat we dit soort zaken direct zien. Automatiseringen werken echter niet op de lagere kwaliteit pointcloud. U hebt dan voor weinig geld een mooi plaatje gekocht, maar bent de besparing kwijt op de uitwerking ervan.