3D scan pointcloud

LaserscanService maakt betaalbare pointclouds van gebouwen, objecten, terreinen of installaties. We leveren 3D scans aan bedrijven die willen werken met betrouwbare pointclouds. Bij ons bestel je 3D scans van de juiste kwaliteit die passen bij jouw project.

3D scannen voor een scherpe prijs

Onze concurrerende tarieven komen door een unieke combinatie van slimme logistiek, optimale scannerbezetting en een goed geautomatiseerde workflow. We zoeken naar de kwaliteit die bij jouw project past. LaserscanService biedt daarmee betaalbare 3D laserscans voor de professional.

direct een 3D scan offerte aanvragen

Wat is een pointcloud?

Een pointcloud wordt gemaakt met een 3D-laserscanner. Een 3D-laserscanner meet 50.000 tot 2.000.000 punten per seconde. Alle punten samen vormen een wolk van punten, ofwel pointcloud. Met laserscannen genereert u een volledig 3D-beeld – in de vorm van een pointcloud – van de werkelijke ‘as-built’ situatie. Op deze manier mis je geen enkel detail meer en hoef je niet meer terug om iets na te meten. Je neemt de werkelijke situatie als het ware mee naar kantoor. Daar kunt je met de pointcloud aan de slag om 2D of 3D-tekeningen of fotorealistische viewers en visualisaties te maken.

Gekleurde pointcloud van het Stadhuis van Bolsward, gemaakt met een 3D laserscanner die zeer goed is in het maken van gekleurde opnames.

3D scannen met de juiste scanner

De LaserscanService werkt alleen met de allerbeste high-end scanners. We doen dit omdat topscanners topdata produceren. Het verschil tussen een topscanner en een net-niet topscanner is dat de ene zeer duur is en de andere nog steeds duur. Deze goedkopere scanners worden aangeschaft door kleinere partijen. Deze kunnen geen betere scanner betalen, of weten het verschil niet. Wat het verschil is? Betere scanners hebben meer techniek om goede data te registreren. Dit levert een schonere pointcloud, wat zorgt dat automatiseringen in 3D tekenprogramma goede resultaten kunnen geven. Bij LaserscanService werken we met diverse scanners en kunnen de juiste scanner bij jouw project kiezen.

Goedkope pointcloud, goede pointcloud of allebei?

We moeten eerlijk toegeven dat je het verschil in datakwaliteit zo 1-2-3 niet ziet aan de pointcloud. Elke pointcloud ziet er indrukwekkend uit. Het ‘volledige’ 3D beeld van de werkelijkheid kan echter een illusie zijn. We hebben veel meetpunten, maar:

  • Zijn alle punten wel geometrisch correct?
  • Hoe betrouwbaar zijn de onderlinge afstanden?
  • Zijn de details goed opgenomen?
  • Is de data niet te wollig of onscherp?

Onze ogen zijn niet zo scherp dat we dit soort zaken direct zien. Automatiseringen werken echter niet op de lagere kwaliteit pointcloud. U hebt dan voor weinig geld een mooi plaatje gekocht, maar bent de besparing kwijt op de uitwerking ervan. Bij LaserscanService zoeken we naar de juiste scanner voor jouw project. Heb je geen ervaring met pointclouds? Neem dan contact op met PelserHartman en leer meer.

3D BIM model of 2D tekening op basis van een puntenwolk

Een puntenwolk vorm de basis voor een correct 3D BIM of 2D tekening. Wil je een 3D model of 2D tekening? Dat kan ook bij de LaserscanService. Ga dan naar onze pagina Scan to Bim.