Point clouds voor Navisworks

Het BIM-programma Autodesk Navisworks biedt oplossingen voor projectcoördinatie van de gebouwde omgeving. Het programma fungeert daarbij als de verbindende factor. Verschillende bestandsformaten van diverse partijen komen in het bouwtraject samen, waaronder point clouds voor Navisworks.

Bestel nu!

Navisworks voor BIM

Navisworks visualiseert al deze bestanden in één model. Het is het ideale programma voor gegevensuitwisseling, projectleiders en BIM coördinators. Het bouwproject en traject is perfect onder controle te houden met de Navisworkspakketten: Simulate, Manage en Freedom. De laatste is de 3D viewer waarmee Navisworks-bestanden te bekijken zijn. De eerste twee zijn krachtige tools voor visualisatie en planning. Knelpunten kunnen met de clashfunctie in kaart worden gebracht.

Point clouds voor BIM worden zijn vaak gekleurd. Vink daarom ‘fotorealistisch scannen’ aan bij Extra service. Vink ‘film/simulatie’ aan als je van plan bent clash detections uit te voeren.

Simulaties van pointclouds in Navisworks

Navisworks Simulate heeft een uitgebreide functionaliteit voor het maken van visualisaties. De gemodelleerde wereld en de werkelijkheid in de vorm van een puntenwolk kunnen hierin gekoppeld worden. Simulaties geven inzicht in het ontwerp en de haalbaarheid hiervan. Een simulatie brengt dit op een indrukwekkende visuele manier in kaart.

Navisworks Manage en pointclouds

De complete versie van Navisworks is te vinden in het ‘Manage’ pakket. Gegevensuitwisseling, integratie en beheer staan centraal om controle te houden op het proces. De clash opties zorgen voor een extra toegevoegde waarde van de pointcloud. Op het computerscherm is te zien of iets past of niet.

Bestel nu!