Ruwe scandata

Heb je alleen ruwe scandata nodig om deze zelf te verwerken tot een point cloud? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

De ruwe laserscandata die je verkrijgt uit een door ons gemaakte scan, is in eerste instantie niet meer dan een aantal losse pointclouds. Elke positie waar je de scanner hebt gezet (scanpositie of scanstation) levert een aparte pointcloud op. De ruwe scandata moet daarna eerst worden geordend en uitgelijnd. Vervolgens worden de losse delen naast elkaar gelegd en op een goede manier gepositioneerd om zo tot een samengestelde pointcloud te komen. Dit noem je het registreren van een pointcloud. Met de juiste software, kennis en ervaring kunt u dit ook zelf te doen.

Zelf modelleren met 3D viewers

Wanneer je de samengestelde pointcloud hebt geregistreerd dan moet je ervoor zorgen dat je de pointcloud geschikt maakt voor Revit of Autocad. Wanneer u liever zelf wil modelleren, dan kunt u bij ons terecht voor diverse viewers.

Bij LaserscanService werken we met de volgende typen 3D viewers:

  • Leica Truview
  • Z+F Project-To-Go
  • Leica Truview (webbased)
  • LFM NetView (webbased)

 

Meer informatie over onze 3D viewers

Zelf aan de slag? Via PelserHartman bieden we ook allerlei trainingen. We adviseren graag, informeer gerust naar de mogelijkheden!