Point clouds voor overige software

We leveren point clouds in elk gewenst formaat, voor elk 3D tekenpakket. In principe gaat het ‘gewoon’ om het omzetten van x, y, z-coördinaten naar het gewenste bestandsformaat.

Bestel nu!

Dat klinkt simpel, maar in de praktijk is dat niet altijd zo. Het vereist nogal wat kennis en kunde om een point cloud probleemloos te importeren en bewerken. Zeker bij de minder gebruikte pakketten ontbreekt het bij concurrenten aan de juiste kennis. Verzeker jezelf vooraf dat het gewenste formaat geleverd kan worden.

gekleurde pointcloud geschikt voor tekenpakket

Gekleurde pointcloud van een brug gemaakt met een 3d laserscanner

Laserscandata in het juiste formaat

Bij Laserscanservice hebben we veel ervaring met data omzetten naar het juiste formaat, ook voor de minder bekende pakketten. Lang niet iedereen blijkt dat te kunnen. We krijgen regelmatig vragen om te proberen data te leveren voor een minder bekend software-pakket. Denk hierbij bijvoorbeeld aan open-source pakketten of tekenpakketten voor niche-markten.

wireframe-tekening-tekenpakket-3d-model

Wireframe tekening 3d model.

In ons bestelformulier vind je de meest gebruikte software en bestandsformaten. Staat jouw programma of formaat er niet bij? We leveren point clouds voor elk 3D programma, maar een extreem lange lijst maakt het formulier onwerkbaar. Vul ‘overige’ in en wij nemen contact met je op. Wij vertellen je graag of wij voor jouw pakket en workflow een geschikte point cloud kunnen leveren.

Bestel nu!

3D laserscan voor gaming

Laserscans voor gaming komen niet vaak voor. De voordelen van 3D laserscanning voor gaming zijn echter groot. Zeker wanneer een realistische visualisatie van een echte situatie nodig is. Omdat 3D laserscanning voor gaming nog nieuw is, kunnen veel scanbedrijven geen geschikte pointcloud leveren voor game-development.

3D laserscan voor AR/VR

We hebben de afgelopen jaren veel kennis opgedaan met laserscans voor Augmented Reality. VR is populair geworden met de komst van VR headsets als Oculus Rift, PlayStation VR, Samsung Gear VR en HTC Vive. Er komen daarom steeds meer toepassingen voor VR-brillen. We horen dat de laserscan hier een waardevolle toevoeging kan zijn. Wij kunnen realistisch gekleurde 3D laserscans leveren in diverse vormen.

Vink ‘fotorealistisch scannen’ aan bij extra services voor een gekleurde 3D scan.

Bestel nu!