Point clouds voor Vectorworks

Sinds versie 2016 is het mogelijk om in Vectorworks met point clouds te modelleren zowel op Windows- als op Applesystemen. Vooral dit laatste is voor vele architecten een grote pré, omdat veel modelleer programma’s niet beschikbaar zijn voor Macs.

Bestel nu!

Modelleren 3D scan in Vectorworks

Niet alle versies van Vectorworks kunnen point clouds importeren. Laat je daarom goed informeren bij aanschaf van dit modelleerpakket. Vectorworks ondersteunt 3D modelleren volgens de BIM methode. Met het eigen ‘Little BIM’ kan gemodelleerd worden en wordt het model opgebouwd voor verwerking met ‘Big BIM’ waarin het project gedeeld kan worden met partners volgens de diverse standaarden. Een 3D scan is de perfecte basis voor bestaande situaties, maar ook ter controle tijdens de bouw.

modelleren op pointcloud met vectorworks

Screenshot van modelleren op de pointcloud in Vectorworks

Bestandsformaat point cloud Vectorworks

Vectorworks ondersteunt diverse pointcloud formaten waaronder standaard formaten zoals .pts, .las en .e57. Onze ervaring is dat .pts het beste werkt. Waar moet je op letten bij het modelleren met pointclouds in Vectorworks? Er wordt door de fabrikant geen maximum bestandsgrootte voor het importeren van puntenwolken aangegeven. Bij het importeren wordt de pointcloud echter versleuteld naar een pointcloud met maximaal 35.000.000 punten. In de praktijk adviseren we dan ook om de scans te (laten) knippen in kleinere delen van maximaal 4 à 5 GB, mede om goed te kunnen blijven werken met het programma. Een en ander blijft vanzelfsprekend afhankelijk van het intern geheugen en de grafische kaart van het computersysteem.

Geef bij het bestellen aan met welk formaat je graag zou willen werken.

Bestel nu!

Point cloud modelleren Apple macOS/OS X

Vectorworks kan naast het werken met verschillende point cloud bestanden ook geïnstalleerd worden op andere platforms dan Windows. Sinds versie 2016 kan Vectorworks point clouds modelleren op Apple macOS/OS X-systemen. Dit is voor veel architecten een grote pré omdat veel modelleerprogramma’s niet beschikbaar zijn voor macOS. Wij leveren regelmatig point clouds voor Vectorworks op macOS of OS X aan. We kennen de procedure en zorgen dat je zonder problemen direct aan de slag kunt.

Point cloud Apple macOS OSX

Vectorworks kan point clouds modelleren op Apple macOS/OS X-systemen.

Sectietool Vectorworks

Het is met het programma mogelijk om de dichtheid, kleur of schaal van de pointcloud aan te passen om zo goed mogelijk te kunnen modelleren. Met modelbegrenzing zijn secties te modelleren waarmee je je kunt focussen op één onderdeel zonder de gehele pointcloud in beeld te hebben. Vectorworks herkent ook de punten waardoor het mogelijk is te meten in de pointcloud. Met het grijpen van punten is gemakkelijk een hoekpunt te zoeken wat het begin kan zijn van de plaatsing van een wand.

Demonstratievideo van Section Tool in Vectorworks.

Point cloud voor Vectorworks bestellen

Wil je meteen een pointcloud voor Vectorworks bestellen? Ga dan naar de pagina 3D scan bestellen en vul het bestelformulier in.

Bestel nu!