LaserscanService maakt 3D scans betaalbaar

Steeds meer partijen hebben genoeg ervaring met 3D scanning om zelf te bepalen wat ze nodig hebben. Wanneer het scanwerk op een normale termijn kan plaatsvinden (niet; ‘gisteren af’) kunnen wij het scanwerk scherp aanbieden. Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van de scandata, daarom concurreren wij niet met ‘low-end scanning’ bedrijven.

Prijzen van laserscans en pointclouds

Sommige 3D scan-aanvragen vragen om een speciale behandeling en een scanplan op maat om de prijzen goed te kunnen bepalen. Het is wel mogelijk om een kostenindicatie af te geven. We zijn daarbij zo transparant mogelijk en kijken goed welke werkzaamheden in de prijs zijn inbegrepen.

Kosten van 3D scannen:

Voor woningen en utilitaire bouwwerken zoals bedrijfsgebouwen.

Kosten op basis van aantal scans:
200 scans ongekleurd: € 1.742.50
1 scan kost hier dus: € 8,71

Kosten voorbeelden:

  • Appartement. Meestal 20 scans: €190,69
  • Woning van 3 bouwlagen. Meestal 30 scans: €261,30
  • Kantoor met oppervlakte van 1.000 M2: €871,00

Nog goedkoper?

Dat kan. Als we geen tijd hoeven in te plannen en altijd bij je project terecht kunnen dan zetten wij jouw project op een lijst. We combineren het project dan met een aantal andere projecten in de buurt. Kunnen we niet combineren? Dan beloven we nog altijd dat we binnen 4 weken starten met de scanning. In sommige gevallen stellen we onze scanners beschikbaar en geven een gratis training zodat je zelf je eigen project kunt inscannen. Maar natuurlijk alleen maar wanneer beide partijen dit een goed idee vinden.

Hoe werkt het scannen?

De prijzen op deze pagina zijn wel gebaseerd op een normale planning. Wanneer haastwerk geboden is kan dat ook, maar niet voor deze prijs.

Hoe werkt de manier van scannen die wij toepassen? We gebruiken de scanner die het meest geschikt is voor de job, werken niet met targets of bollen (niet meer nodig tegenwoordig) en maken gewoon veel scans in een korte tijd. Voor de experts; we scannen zo dat de registratie cloud-to-cloud uitgevoerd kan worden.

Zijn de kosten van registreren inbegrepen?

Ja zeker! Let op de kleine lettertjes. Vaak maken de kosten van de dataverwerking geen deel uit van de prijs. Bij de Laserscanservice wel. De prijzen zoals hierboven vermeld zijn inclusief de registratie van de pointcloud. Oftewel; we knopen de scans aan elkaar en zorgen ervoor dat er een goede betrouwbare 3D scan ontstaat. Je ontvangt de pointcloud als RCP-, E57-, PTS-, PTX- of LAZ-file.

Wat zit er niet in deze berekening:

Landmeetkundige activiteiten zoals polygoneren, aanleggen grondslag, GPS etc.

Reiskosten. Houd voor reiskosten tot 200 km €150,- aan.

Welke factoren bepalen de prijzen van 3D scanning?

  • de kwaliteit van de apparatuur (wij werken alleen met topkwaliteit scanners)
  • kwaliteit van de output
  • kwaliteit van de software
  • termijn waarop een klus kan worden ingepland
  • de hoeveelheid gegevens om het project goed in te kunnen schatten (vandaar het vrij uitgebreide aanvraag formulier).

High-end 3D scanners zijn niet goedkoop

High-end scanners zijn niet goedkoop in de aanschaf. En de kosten worden nog hoger door software, onderhoudscontracten, jaarlijkse kalibratie kosten (al snel € 6.000,- per scanner per jaar en 6 weken geen scanner), verzekeringen, accessoires zoals targets (€ 400,- tot € 700,- per stuk) etc. Het klinkt daardoor alsof 3D scannen met high-end apparatuur duur is. Het werkelijke kostenplaatje is afhankelijk van benutting/inzetbaarheid van de scanner en de invloed op arbeidsuren. Daar ligt mij het werken met Laserscanservice jouw winst, high-end werk voor een relatief lage prijs.