Hoe kunnen we helpen?
Print

Hoe valideer ik een pointcloud?

Hoe weet je zeker dat je de goede pointcloud hebt ontvangen? Alle pointclouds zien er even mooi uit, maar hoe krijgt je nu echt grip op de kwaliteit? Het begint met het opstellen van de juiste uitvraag en maken van goede afspraken. Bij ontvangst van de pointcloud moet het eindproduct immers vergeleken kunnen worden met de vooraf opgestelde uitgangspunten. Er zijn een aantal checks die je zelf kan uitvoeren, maar uiteraard kunnen wij dit ook voor je doen. Aan een aantal van deze checks zijn kosten verbonden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het maken van proefsneden. Die kun je namelijk zelf ook maken.
Het begint bij het controleren op de compleetheid van het afgeleverde. Er is vooraf afgesproken wat er aangeleverd zou worden. Zijn de verschillende datasets, ruwe data en informatie over resolutie, maataccuratie en vereffening aanwezig? Het is vaak ook mogelijk om kalibratierapporten incl. de uitslag van de maandelijkse checks op te vragen. Hierdoor weet je zeker dat er gewerkt is met correct ‘uitgelijnde’ scanners. Meer tips over validatie van scandata vind je op de website van PelserHartman.

Wilt u iets laten scannen, maar is dit valideren een stap te ver? Laserscan Service richt zich specifiek op professionals met gedegen achtergrondkennis. Wel kunnen wij u verder helpen bij PelserHartman.

 

Terug naar Veelgestelde Vragen

Inhoudsopgave