Leica HDS7000 3D scanner huren – Zelf goedkoop scannen

Van het Zwitserse merk Leica hebben wij ook 3D laserscanners waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Ook deze scanners zijn high-end apparatuur van zeer hoge kwaliteit. Om met deze scanners zelf aan de slag te gaan, moet je wel een training gevolgd hebben, zodat je weet hoe de apparatuur werkt. We hebben op dit moment twee scanner voor verhuur beschikbaar.

3D scanner Leica HDS7000

Naast de BLK360 is de Leica HDS7000 de enige 3D laserscanner van de LaserScanservice die zonder operator gehuurd kan worden. De Leica HDS 7000 is een ultra-high speed laserscanner die meer dan 1 miljoen punten per seconde kan meten op een afstand van 187 meter. Het betreft hier een long range phase scanner. Een sterke allround high-end scanner die toch nog steeds relatief eenvoudig bediend kan worden. Deze scanner leent zich perfect voor kleinschalige projecten zoals verbouwingen van woningen en winkels.

Nu een scanner huren?

Wil je meteen een 3D scanner huren? Vul dan het contactformulier in of stuur ons een email.

GEBRUIK LEICA HDS7000 3D SCANNER

De Leica HDS7000 3D scanner is door zijn specificaties zeer geschikt om 3D scans te maken van grotere kantoren, monumenten en winkels. Doordat de scanner grote afstanden kan meten en targets kan scannen is hij ook zeer geschikt voor het 3D inmeten van situaties rondom een gebouw, terreinen en tuinen. Maar ook het interieur van woningen, kantoren en winkels wordt probleemloos en snel ingemeten. De HDS7000 is dus een echte allrounder. De data van deze scanner kan in verschillen registratie- en tekenpakketten gebruikt worden. De pointclouds die gemaakt worden met deze scanner kunnen gebruikt worden voor het maken tekeningen, 3D modellen en BIM. Ook wordt de scanner ingezet voor het maken van pointcloudviewers en NEN2580 metingen.

Gebouwen en terreinen scannen door HDS7000 3D laserscanner

3D scan van gebouwen en terrein door HDS7000

Hoge kwaliteit gekleurde pointclouds

De HDS7000 wordt ingezet op projecten waarbij de nadruk ligt op de kwaliteit van de 3D meting en het vastleggen van de maatvoering. De scanner heeft daarvoor geen fotocamera nodig. Ook al heeft de HDS7000 dus geen interne camera, toch is het mogelijk om hoge kwaliteit gekleurde pointclouds te maken. Dit kan door een externe camera met 4 lenzen te gebruiken tijdens het scannen. Een speciale adapter zorgt ervoor dat deze camera precies op de goede plek staat zodat het centrumpunt van de foto-opname precies overeenkomt met het centrum van waaruit de meting plaatsvindt. Dit zorgt daarnaast voor een veel snellere workflow. Zowel de speciale adapter als de externe camera kunnen gehuurd worden bij de LaserscanService.

Panorama foto voor kleuren van pointcloud HDS7000 scanner

Panorama foto voor kleuren van pointcloud HDS7000 scanner

Ondersteboven scannen in putten of riolering

De scanner is zeer geschikt voor het inscannen van diepe putten. Hij kan ondersteboven gebruikt worden in combinatie met een speciaal statief en adapter. Omdat de scanner tevens op afstand bediend kan worden, hoef je zelf niet naast de scanner te staan en kun je dus veilig bovenaan bij het statief blijven staan.

Een diepe put met gemaal scannen met HDS7000 laserscanner ondersteboven.

Een diepe put met gemaal scannen met HDS7000 laserscanner ondersteboven.

Kenmerken van de HDS7000 3D scanner

 • zeer korte opstarttijd
 • een hele gebruiksvriendelijke bediening met een groot scherm en een duidelijke interface
 • eenvoudig op afstand bedienbaar met smartphone, tablet of laptop
 • licht in gewicht
 • scannen kan zonder gebruik te maken van targets
 • scanner kan ondersteboven gebruikt worden met speciaal statief
 • extreem hoge snelheid laser sensor
 • total eyesafety garantie door laser class 1,
 • IP 53 conformity: stof & water bestendig
 • scanners kunnen up-side-down gebruikt worden
 • maatnauwkeurigheid op relatief korte afstand: 1mm

ACHTERGROND PHASE SCANNERS

 • Fase scanners staan bekend voor hun ultrahoge scan snelheid en hun hoge detaillering. Samen met de standaard snelheid capaciteit (> 1 miljoen punten / seconde), levert de HDS7000 fase scanner belangrijke verbeteringen voor veeleisende deskundigen.
 • Tot 20 meter vanaf de scanner is de individuele puntnauwkeurigheid bij een fase scanner beter dan wanneer men met een pulse scanner. Vanaf 20 meter zal de pulse scanner dezelfde puntnauwkeurigheid blijven handhaven tot op een afstand van ongeveer 300 meter. Veel fase scanners hebben een bereik van maximaal 120 meter. De DHS7000 meet echter probleemloos tot 187 meter. Maar zoals gezegd, een fase scanner is bij een afstand van meer dan 20 meter al snel minder nauwkeurig.

UITGANGSPUNTEN HUREN LEICA HDS7000 SCANNER

Wil je zelf jouw projecten inmeten met een 3D laserscanner van het Zwitserse topmerk Leica, maar de apparatuur en accessoires niet zelf kopen? Dat kan.

 • Laserscanservice sluit alleen contracten met bedrijven
 • Afname van een scantraining is verplicht. Deze trainingen worden op maat gemaakt op basis van jouw specifieke wensen.
 • Het Leica HDS7000 pakket is inclusief alle benodigdheden zoals statief, oplader, accu’s en een speciale koffer met 5 tilt & turn targets en bijbehorende magfnete
 • Huren kan per dag of voor een langere periode.
 • Wil je meer hierover weten? Neem dan contact op door het invullen van het formulier op de contactpagina.